Hnutí Na vlastních nohou - Stonožka


Přejdi na obsah

Benefice pro Stonožku - 2014

V pátek 28. března 2014 pozvaly děti se ZŠ Zubří diváky na již v pořadí 7. benefici pro Stonožku. Ta letošní byla určena k získání prostředků na léčbu jejich malého nemocného kamaráda Damiánka. Obě představení - ranní pro školy a odpolední pro dospělé - sledoval zcela zaplněný sál, což svědčí o tom, že dětem i dospělým v Zubří není pomoc těm, kteří to potřebují, cizí.
Na dopolední představení přijali pozvání vzácní hosté - mezi nimi paní Běla, gen. Miroslav Žižka z GŠ AČR, paní Jana Malíková z Ministerstva vnitra ČR, npor. Silvie Václavíková - účastnice 5. a 9. mise AČR v Afghánistánu, představitelé města a místní nejvýznamnější firmy - Gumáren Zubří.


V 10.30 hod. přivítal ředitel zuberské školy Mgr. Stanislav Petružela publikum a představil také malého Damiánka a jeho maminku. A poté už moderátoky představení uváděly jedno vystoupení za druhým. V rychlém sledu bylo možno vidět scénky, taneční vystoupení, zpěváky a gymnastky z velmi úspěšného místního oddílu. Výkony účinkujících byly skvělé a obecenstvo je poprávu odměňovalo bouřlivým potleskem.
Zhruba v polovině představení pozvaly moderátorky na jeviště vzácné hosty, aby je krátce vyzpovídaly. Pan gen. Žižka zavzpomínal, co předcházelo jeho nástupu na dráhu vojáka z povolání, paní Malíková připomněla, co se stalo se zimním oblečením, jež Stonožka na přelomu loňského a letošního roku nasbírala, a zároveň poděkovala všem těm, kteří se sbírky zúčastnili. Téměř dvouhodinové přestavení velmi rychle uběhlo a už tu byla závěrečná píseň a rozloučení všech účinkujících s vděčným publikem.
Odpolední představení začalo v 17.30 hod. a sál byl už tradičně zcela zaplněn. I dospělým se jednotlivá čísla programu velmi líbila, protože byla opravdu na velmi vysoké úrovni.
Dovolte nám, abychom poděkovali všem vynikajícím účinkujícím a pedagogům, kteří se na přípravě akce podíleli. Tato velmi úspěšná benefice umožnila získat pro malého Damiánka 18 110,- Kč.








Zpět na obsah | Zpět na hlavní nabídku