Hnutí Na vlastních nohou - Stonožka


Přejdi na obsah

Benefice pro Stonožku - 2009

15. prosinec 2009 byl ve valašském městě Zubří ve znamení v pořadí již třetí Benefice pro Stonožku. Hned po letních prázdninách se žáci místní stonožkové základní školy začali scházet každou neděli odpoledne při nácviku jednotlivých čísel programu. Jejich snaha vyvrcholila dvěma vystoupeními právě v tomto mrazivém předvánočním úterý. Před desátou hodinou se zaplnil divadelní sál Klubu Zubří dětmi ze školy. Pozvání příjali i vzácní hosté - stonožkoví spolupracovníci plk. Petr Milčický, nprap. Lubomír Volný, starosta města Ing. Lubomír Vaculín a zástupkyně největší místní firmy Gumárny Zubří - paní Eva Farkasová a Alena Kašparová.
Přesně v 10.00 hod. přivítal všechny přítomné ředitel školy Mgr. Stanislav Petružela. A program mohl začít. Scénka na motivy pohádky Mrazík, taneční variace na titulní melodii pohádky Čert ví proč, parafráze na filmovou trilogii Slunce, seno a ..., slavná píseň z muzikálu Cats Memory, titulní píseň z filmu Pocahontas, taneční vystoupení - to je jen stručný výčet programu, jehož každé číslo nadšené publikum odměnilo bouřlivým potleskem. Vystupovali jak malí žáci z prvního stupně, tak i ti starší ze stupně druhého. Svá vystoupení si připravili i absolventi školy, kteří se každoročně benefice zúčastňují také.

Uprostřed programu vyzpovídaly moderátorky benefice plk. Petra Milčického a nprap. Lubomíra Volného. Zajímal je život vojáků v zahraničních misích, nejsilnější zážitky, spolupráce se Stonožkou a mnoho a mnoho dalších věcí. Paní Běla, která se této benefice nemohla z pracovních důvodů zúčastnit, zaslala pozdravný list, ve kterém poděkovala stonožkovým dětem ze Zubří za jejich práci pro Stonožku, za jejich pomoc méně šťastným dětem ve světě a popřála jim mnoho radosti a úspěchů v jejich životě.

Večerní představení pak předčilo všechna očekávání. Hlediště bylo zaplněno do posledního místečka, diváci stáli i v uličkách a ještě ne zcela všichni se vešli dovnitř. Účinkující ze sebe vydali maximum a nadšené publikum tleskalo i během jednotlivých vystoupení. Všichni litovali, že vice než dvouhodinové představení tak rychle uběhlo. Během obou představení byl otevřen i stonožkový obchod s drobnými dárkovými výrobky šikovných zuberských dětí. A věřte, že zboží mizelo z pultů velmi rychle. Výtěžek 20 483,- Kč svědčí o tom, že i tato Stonožková benefice byla velmi úspěšná a že si získala místo v srdcích nejen zuberský dětí, ale i jejich rodičů.




Zpět na obsah | Zpět na hlavní nabídku